Hamilton wint in Turkije

Lewis Hamilton heeft de Grand-Ptrix van Turkije op zijn naam geschreven. In een spectaculaire race waarbij Mark Webber en Sebastian Vettel met elkaar in aanraking kwamen eindigde Jenson Button als tweede voor Mark Webber.

De race in Turkije kan de boeken in als het gevecht tussen McLaren en Red Bull en de aanvaring tussen Mark Webber en Sebastian Vettel. Vanaf de start waren het Red Bull en McLaren die samen het tempo dicteerden, de rest van het veld kon onder leiding van Michael Schumacher slechts op geruime afstand volgen.

Bij de start was het Vettel die meteen Lewis Hamilton wist te verschalken. Schumacher kwam nog even voorbij Button maar moest deze positie al in dezelfde ronde terug geven.

Webber behield de leiding maar met Hamilton, Vettel, en Button in zijn kielzog. Hamilton zette Webber constant onder druk. Bij de pitstops verloor Hamilton wat tijd waardoor Vettel de tweede plek pakte.

Ronde aan ronde was de top 4 echter aan elkaar gewaagd. Na het enkele ronden te hebben aangekeken probeerde Vettel zijn auto langs die van Webber te zetten. Op het rechte stuk gingen de auto’s zij aan zij met Vettel aan de binnenkant.

Vettel stuurde een klein beetje rechts met fatale gevolgen. Beide auto’s raakten elkaar op hoge snelheid. Gevolg, Vettel viel uit en Webber moest met een beschadigde auto verder. Woedend stapte Vettel uit terwijl de verbijstering op de Red Bull pitmuur groot was.

Hamilton profiteerde en pakte de leiding, de race was echter nog niet gereden. Jenson Button nam geen genoeg met zijn tweede plaats en plaatste een aanval op Hamilton. Een paar bochten reden de McLaren’s zij aan zij, Button ging zelfs even aan de leiding, maar in de eerste bocht sloeg Hamilton in een wiel aan wiel gevecht terug.

Dit besliste de race, Button koos eieren voor zijn geld en reed naar de tweede plek. Hamilton behaalde voor het eerst sinds Singapore vorig jaar een overwinning. En Webber eindigde enigszins teleurgesteld als derde.

Daarachter reden Schumacher en Rosberg op ruime achterstand naar de vierde en vijfde plek. Kubica, Massa, Alonso, Sutil, en Kobayashi maakte de top 10 compleet.

De show in Turkije beloofd wat voor de rest van het seizoen. McLaren is er overduidelijk in geslaagd het gat naar Red Bull te dichten. Met vier topcoureurs en minimale verschillen kan het dit jaar nog alle kanten op.

(pg)

Loading