Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton wordt gewaarschuwd voor 'mentaliteit' bij Ferrari

Na twaalf jaar komt er na dit Formule 1-seizoen een einde aan de samenwerking tussen het team van Mercedes en Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen komt dan in een andere omgeving te werken en wordt alvast gewaarschuwd door Stefano Domenicali.

Hamilton sprint China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton zorgde begin dit jaar voor een van de grootste transfers ooit in de Formule 1. Waar bijna iedereen verwachtte dat de zevenvoudig wereldkampioen met pensioen zou gaan bij Mercedes, stapt hij nog over naar Ferrari. Hij pakte zes wereldkampioenschappen als coureur met de Zilverpijlen, maar de laatste paar jaar gaat het zeker niet vanzelf.

De Grand Prix van Saoedi-Arabië van 2021 is zijn laatste overwinning in de Formule 1 en zodoende staat hij al bijna 2,5 jaar droog. Alleen zijn teamgenoot George Russell wist nog een overwinning te pakken in de afgelopen jaren voor Mercedes, terwijl Hamilton het moest doen met een aantal podiumplekken.

Hamilton gaat na dit jaar dus naar Ferrari en hoopt zo zijn Formule 1-carrière nieuw leven in te blazen. Hij krijgt wel te maken met Charles Leclerc en dat zal zeker geen gemakkelijke opgave worden. De baas van de F1 en oud-teambaas van Ferrari, Stefano Domenicali, gaat in op de transfer.

"Voor ons als Formule 1 is het ongelooflijk nieuws", vertelt Domenicali aan Sky F1. "Het is een nieuwe kans, een nieuw hoofdstuk in de carrière van Lewis en ook een nieuw hoofdstuk voor Ferrari. Dit heeft ons al naar 2025 gebracht, ook al staan we nog maar aan het begin van het hoofdstuk van 2024. Ik denk dat het een ongelooflijk verhaal wordt."

Veel aandacht

Ferrari is pas het derde team waarvoor Hamilton in zijn F1-carrière gaat uitkomen na McLaren en Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen hoopt net zo'n geslaagde move te maken als in 2013, toen al snel bleek dat hij de juiste keuze had gemaakt met de nieuwe regelgeving in 2014. Mercedes bleek vanaf dat moment niet te kloppen. Ferrari kampt al een lange tijd met een droogte wat betreft kampioenschappen en Hamilton wil maar wat graag zijn achtste wereldtitel pakken, dus zo'n scenario zou perfect zijn.

Toch zal de Brit even moeten wennen aan een andere omgeving dan dat hij gewend is. "Lewis moet de mentaliteit van Maranello en Italië begrijpen en ik weet zeker dat hij daar heel nieuwsgierig naar is", zegt Domenicali. "Aan de andere kant, als er zo'n ongelooflijke persoonlijkheid in het team en bij Ferrari komt, zal er veel aandacht voor hem zijn. Charles zal dat zien als een nieuw vuurtje voor zichzelf om zo nog sterker te worden, dus ik denk dat alles positief is voor het team."

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen