Haug voorziet stunt Squadra Toro Rosso

[photo1]De sportief-directeur van Mercedes, Norbert Haug, denkt dat Squadra Toro Rosso kan gaan stunten in Bahrein. De Duitser denkt dat het junior team van Red-Bull op het podium kan eindigen omdat het team zoveel voordeel zal hebben van haar V10 motor

Squadra Toro Rosso is het enige team dat gebruik zal gaan maken van een 3 liter V10 motor, alle andere Formule 1 teams komen met een 2,4 liter V8 motor in actie.
“Squadra Toro Rosso heeft meer paardenkrachten dan wij”, aldus Norbert Haug. “Ik verwacht dat ze 10% meer vermogen hebben dan wij. Dit is geen kritiek maar een constatering. Tijdens de wintertests waren Speed en Liuzzi al snel en ik denk ook dat ze in Bahrein zeker sterk voor de dag zullen komen. Ik maak er geen probleem van maar het is een feit dat ze een groot voordeel hebben ten op zichte van alle andere teams.”

Midland F1 Teambaas Collin Kolles liet eerder al weten stappen te ondernemen als Squadra Toro Rosso in staat zou zijn om de Midland F1 coureurs te verslaan. Squadra Toro Rosso is voortgekomen uit Minardi, de toestemming om gebruik te maken van gelimiteerde V10 motoren stamt ook nog uit de Minardi tijd. Minardi had het financieel moeilijk en om het team tegemoet te komen stemden de andere teams ermee in dat het Italiaanse team gebruik zou mogen maken van een oude V10 motor, de teams waren toen nog in de veronderstelling dat Minardi geen gevaar voor de andere teams zou kunnen zijn.

Nu is Minardi overgenomen en dankzij het kapitaalkrachtige Red-Bull lijkt het team een sprong voorwaarts te gaan maken.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading