Heibel bij McLaren

De relatie tussen beide McLaren teamgenoten Fernando Alonso en Lewis Hamilton lijkt er na het kwalificatie-indicent van afgelopen zaterdag niet beter op te zijn geworden.

Hamilton liet de Britse pers weten dat Alonso hem sinds het incident negeert.
“Ik heb Alonso niet meer gesproken”, aldus Hamilton. “Ik weet dus niet of hij een probleem met me heeft.”

Hamilton liet weten dat hij tijdens het kwalificatie-incident ook niet helemaal vrij uit ging. De Engelsman kreeg de order om Alonso in de kwalificatie te laten passeren maar negeerde deze order volledig.

“Ik heb na het incident aan iedereen binnen het team uitleg gegeven en mijn excuses aangeboden.”

Fernando Alonso liet op de vragen van Spaanse journalisten weten niet zeker te zijn of hij volgend jaar nog bij McLaren zal rijden.

Het is als een slecht gegeven penalty in een spannende voetbalwedstrijd”, aldus Alonso over zijn straf na het kwalificatie-incident. “Maar je kunt niet veel, je moet doorgaan. Mijn vierde plaats is zo slecht nog niet maar normaal gesproken had ik deze race gewoon gewonnen. Ik heb de motor gespaard voor de Grand-Prix van Turkije en ga daar voor de winst.”

Teambaas Ron Dennis liet weten dat de situatie tussen Hamilton en Alonso erger is dan de aanvaringen tussen Alain Prost en Ayrton Senna eind jaren 90.
“Toen had je nog geen internet”, aldus Ron Dennis. “Ik ben nu 60 jaar oud, ik heb nu echt rust nodig.”

Dennis was na de Hongaarse kwalificatie niet blij met Alonso en Hamilton, beide coureurs zouden teamorders hebben genegeerd. Ook liet Dennis weten niet blij te zijn met Alonso, hij heeft namelijk een meerjarig contract en moet dit volgens Dennis respecteren.

“Er zijn veel spanningen en misverstanden in het team. Het kost veel energie om deze telkens uit de weg te ruimen.”

De Spaanse en Britse pers zijn volop het kwalificatie-incident gedoken. De Britse pers trekt daarbij partij voor Hamilton terwijl de Spaanse pers voor Alonso kiest.

Met nog een spannende titelstrijd in het verschiet lijkt de ontstane commotie voorlopig slechts het topje van de ijsberg te zijn.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading