Heidfeld vind circuit Montreal niet veilig genoeg

[photo1]Nick Heidfeld vind het circuit van Montreal niet veilig genoeg, de Duitser vindt de laatste bocht te gevaarlijk.

In 2001 had Heidfeld een zware crash in die bocht, twee jaar eerder crashten drie wereldkampioenen in deze bocht. Michael Schumacher, Jacques Villeneuve, en Damon Hill moesten de race in dezelfde bocht verlaten. Vorig jaar waren er ook al coureurs die de bocht te gevaarlijk vonden, toen crashte er echter niemand in deze bocht.

“Bij de laatste bocht ligt een hoge curbstone” aldus Nick Heidfeld. “De curbstone is hoog genoeg om de bolide te beschadigen. Daarnaast ligt de pitsingang voor deze bocht, je moet dus uitkijken. Iemand die voor je rijdt en die de pits in gaat, hoeft niet te remmen voor deze bocht. Het is dus erg makkelijk om je te vergissen. Ik hoop dat ze de situatie daar aan die laatste bocht voor de Grand-Prix kunnen veranderen.”

Heidfeld heeft overigens wel zin om in Canada te racen. Het circuit van Canada ligt Heidfeld wel. Vorig jaar viel Heidfeld helaas uit, in de vrije trainingen en de kwalificatie was Heidfeld echter wel snel.

“Ik hou van Canada, het is een mooi land en onze bolide is hier altijd competitief geweest. De remmen zijn erg belangrijk, ik denk dat wij hier goed voor de dag kunnen komen.”