Heisa rondom Verstappen

[photo1]Jos Verstappen heeft zichzelf niet populair gemaakt met de uitspraken die hij in het laatste nummer van Racereport deed. De uitspraken van de Minardi coureur zijn inmiddels de landsgrenzen gepasseerd en groot uitgemeten in onder andere de Engelse pers.

Paul Stoddart heeft de uitspraken van Verstappen ook onder ogen gezien. Volgens het Zwitserse weekblad “Motorsport Aktuell” zal Gainmaria Bruni in Japan voor Minardi een Grand-Prix verrijden. De Italiaan zou dit dankzij enkele investeerders kunnen financieren. Enkele media suggereerden al dat Verstappen word vervangen omdat Stoddart absoluut niet blij zou zijn met de uitlatingen van de Nederlander.

Deze berichten hebben waarschijnlijk ook het management van Verstappen bereikt, Verstappen liet vandaag weten dat de uitspraken die hij deed volledig uit zijn verband zijn gerukt. Dat lijkt enigszins vreemd omdat Jos Verstappen een sponsorcontract heeft met het blad Racereport.

Op zijn officiële website liet Jos Verstappen vandaag het volgende weten:
“Vooropgesteld, ik vind de manier waarop bepaalde uitspraken van mij in de pers terecht zijn gekomen, die vervolgens doodleuk door andere media overgenomen worden zonder het te verifiëren, uiterst vervelend. Natuurlijk heb ik wel wat gezegd, dat was niet altijd even onverdeeld positief, ik ben de pastoor niet! Noem het emotioneel, in het heetst van de strijd. Maar hoe het vervolgens is gepubliceerd is stijlloos, volledig uit zijn verband gerukt.”

”Natuurlijk was het niet allemaal hosanna. Ik heb willen aangeven dat het dit seizoen bij Minardi niet van een leien dakje ging, het was gewoon een ontzettend zwaar seizoen. Als je bedenkt dat Paul Stoddart een fantastische motorendeal gesloten heeft en dat we trots mogen zijn op onze sponsors, zoals Trust, Muermans, Halfords en Wilux, dan mag je toch concluderen dat je met een dergelijk pakket wat meer van een seizoen verwacht? Ik denk dat dat voor alle betrokkenen geldt. Maar wat ik gezegd heb is wel met alle respect voor Paul Stoddart, de medewerkers bij Minardi en mijn sponsors. Kijk, ik ben sportman, coureur, ik heb mijn hele leven niet anders gedaan. Mag je dan teleurgesteld zijn als de sportieve prestaties ver achterblijven? En dan zeg je in een emotionele bui wel wat dingetjes, maar altijd met respect voor het team en de andere betrokkenen. Natuurlijk raak je op bepaalde momenten behoorlijk gefrustreerd als je met het beschikbare materiaal helemaal niet kunt meekomen. Maar nu is het net alsof ik iedereen, die ook maar wat met Minardi te maken heeft, afmaak. En als klap op de vuurpijl interpreteert de pers in Engeland dat hele interview ook nog totaal verkeerd en verzint er voor het gemak nog maar een hoop onzin extra bij.”

[photo2]”Ik weet hoe hard Paul Stoddart en zijn medewerkers werken om zo goed mogelijk te presteren. Ze hebben alles gedaan wat in hun macht ligt. Geroeid met de riemen die ze hebben. En daar heb ik respect voor, maar die nuance lees je nergens. Dat dit op deze manier in de publiciteit komt betreur ik, ook naar mijn loyale sponsors toe. Ik ben Har Muermans, Trust, Wilux, Halfords én Paul Stoddart dankbaar dat ik de kans heb gekregen om begin dit seizoen terug te keren in de Formule 1. Mensen die mij écht kennen, die weten hoe ze mijn uitspraken op de juiste waarde moeten schatten. En mochten mensen nog twijfelen, ik sta voor de volle honderd procent achter Paul Stoddart, Greg Wheeler en de rest van het Minardi team.”

Overigens zit Jos Verstappen in Japan gewoon in de Minardi PS03, dit bevestigde perswoordvoerder Graham Jones vandaag tegenover F1News.nl. Het team wil echter nog niets kwijt over 2004.

Loading