F1 Nieuws

Wolff hoopvol nadat McLaren met zijn Mercedes-motor wint

Wolff hoopvol nadat McLaren met zijn Mercedes-motor wint

8 mei - 12:30
7

De goede prestaties van McLaren door de updates, zorgt voor nieuwe hoop bij Mercedes. McLaren rijdt namelijk met een Mercedes-motor. De grote vraag rijst dan natuurlijk, wanneer komt Mercedes zelf met grote updates?

De overwinning van Lando Norris in Miami is er een die niet veel mensen zagen aankomen. Het hele weekend leek Max Verstappen met zijn Red Bull namelijk een stuk sneller. Een groot schaakspel in de Formule 1 zijn updates. Het team van McLaren heeft tijdens het weekend in Miami namelijk verschillende updates meegenomen voor de wagen van Lando Norris, waardoor hij erg snel was. Oscar Piastri kreeg de helft van deze updates en zal in Imola de andere helft krijgen. Tijdens de Grand Prix van Imola komen zowel Ferrari als Red Bull met updates.

De overwinning van McLaren zorgt voor hoop bij Mercedes 

Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf na de race in Miami aan dat de goede stappen naar voren die McLaren heeft gezet hoop geven. ''Ze (McLaren) hebben zo'n enorme stap gemaakt sinds afgelopen zomer en ze hebben eerlijk gewonnen met een Mercedes-motor. Dat is zo belangrijk voor ons allemaal, om te zien dat je deze stappen kunt maken als je de juiste upgrades brengt en het juiste werk doet.’’

Volgens de Oostenrijkse teambaas zet Mercedes ook stappen vooruit. ''Ik denk dat we veel beter begrijpen wat er nodig is om de auto in een betere positie te krijgen, omdat het nu zo duidelijk is wat het doet en waarom we worstelen en waar we worstelen, maar in de Formule 1 kun je de ontwikkeling versnellen en de onderdelen produceren. Het ontwerpteam is er helemaal klaar voor. De productie draait op volle toeren. Het raceteam heeft goed werk geleverd, dus alle fabrieken zijn echt in de zesde versnelling om dingen naar de auto te brengen die volgens ons erg nuttig kunnen zijn.’’

Wolff is wel realistisch en geeft aan dat grote updates voor Mercedes nog wel even kunnen duren. ''Ik denk dat we weten wat we doen en wat we naar de auto brengen, kun je het niet echt haasten, omdat je het punt moet ontwikkelen waarop je zegt: nu is het goed om in productie te gaan. Zodra dat onderdeel komt of zodra deze onderdelen komen, moeten ze solide zijn, dus dit is een kwestie van vele weken’’, aldus Wolff.