Hilton Hotels en Marlboro

[photo1]Met het verbod op tabaksreclame zijn de Formule 1 teams druk op zoek naar vervangende sponsoren. Ferrari heeft Marlboro alsnog aan haar weten te binden terwijl Hilton Hotels momenteel met Williams en B.A.R onderhandelt.

Marlboro is de afgelopen jaren een van de grootste sponsoren in de Formule 1 geweest. Jaarlijks spendeerde het sigarettenmerk meer dan 100 miljoen Euro aan de Formule 1 renstal van Ferrari. De sponsoring van Marlboro is echter zeer succesvol gebleken.

De Ferrari’s zijn vanuit de historie altijd rood geweest, dankzij Marlboro verschenen er echter wat witte vlakken op. In die witte vlakken heeft Marlboro nu interesse. Volgens een onderzoek wordt het wit op de Ferrari nog jarenlang met Marlboro geassocieerd. Marlboro wil Ferrari daarom alsnog sponsoren, niet met naam, maar enkel met enkele witte vlakken op de rode Ferrari.

Luca di Montezemolo, directeur van Ferrari, maakte dit weekend bekend dat de overeenkomst inmiddels gesloten is. Marlboro zal Ferrari tot 2011 sponsoren, bedragen werden niet bekend gemaakt. De naam Marlboro zal dus niet meer op de Ferrari te zien zijn, de kenmerkende witte vlakken wel.

Hilton Hotels heeft ook interesse om in de Formule 1 te stappen. De hotelketen heeft inmiddels gesprekken gevoerd met B.A.R en Williams. Hilton wil niet financieel sponsoren maar wil in ruil voor sponsoring gratis hotelkamers aanbieden. Voor de teams is dit interessant omdat zij jaarlijks miljoenen Euro’s spenderen aan hotels. Het is waarschijnlijk dat Williams Hilton binnenkort al als sponsor zal presenteren, aangenomen wordt dat B.A.R snel zal volgen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading