Hispania Racing met nieuwe onderdelen

Hispania Racing teambaas Collin Kolles heeft bevestigt dat ook zijn team in Barcelona met verbeterde onderdelen in actie zal komen.

“Het team heeft er hard aan gewerkt, ook wij hebben in Barcelona verbeterde onderdelen”, aldus Kolles. “Sinds China ligt de focus niet meer op finishen maar op het verbeteren van de prestaties.”

Het chassis van Hispania Racing is ontwikkelt door Dallara, deze samenwerking is inmiddels stop gezet. Volgens Kolles is het doorontwikkelen van het chassis daarom moeizaam:
“Het is niet makkelijk, maar we werken aan een oplossing. We hopen spoedig een windtunnel te huren waardoor we echt kunnen gaan ontwikkelen.”

Kolles gaf ook aan dat twee onervaren coureurs zoals Bruno Senna en Karun Chandock niet bevordelijk zijn voor het ontwikkelingsproces:
“We hebben nu eenmaal niet de middelen om bijvoorbeeld Jarno Trulli en Heikki Kovalainen in te huren zoals Lotus doet. We hebben goede rijders nodig maar ook rijders die budget meenemen. Gelukkig hebben we nu Yamamoto als testcoureur, zijn ervaring helpt ons vooruit.”

(pg)

Loading