Ho-Pin Tung derde coureur Renault

‘Tijdens mijn recente test met Renault in Jerez zei ik dat op de drempel van de Formule 1 stond. Vandaag kan ik zeggen dat ik er in zit.’ Dit zei een dolgelukkige Ho-Pin Tung (27) na de officiële teampresentatie van het Renault Formule 1-team in Valencia. De jonge Chinees wordt test-en reserverijder en hij zal dus alle wedstrijden aanwezig moeten zijn om zonodig in te vallen voor de wedstrijdrijders. Hij zal volledig worden betrokken bij alle teamactiviteiten en regelmatig testwerk verrichten. Naast zijn drukke Formule 1-werkzaamheden zal Ho-Pin een volledig wedstrijdseizoen afwerken in de GP2-klasse, bij het gerenommeerde DAMS-team, dat nu onder de vleugels van Renault is gekomen. Ho-Pin Tung: ‘Mijn entree in de Formule 1 heel goed nieuws voor China en voor het groeiend aantal Formule 1 fans daar.’

Tijdens de teampresentatie in Valencia gaf teamchef Eric Boullier aan onder de indruk te zijn van de prestaties van de Chinese Nederlander. ‘Toen Ho-Pin bij ons testte in december maakte hij onmiddellijk indruk door zijn snelheid en de technische feed back, die hij aan het team gaf. Dit overtuigde ons dat hij er klaar voor is om opgenomen te worden in ons team.’

Ho-Pin Tung zei bij de onthulling van de auto voor het WK-seizoen 2010 in Valencia dat vanaf de dag dat hij met racen begon er geen ander doel voor hem was dan de Formule 1. ‘ Om nu in de koningsklasse van de autosport te stappen is een ongelofelijke kans. Het is echt een droom die uitkomt voor mij, maar het is tevens een nieuw begin. Mijn doel is niet veranderd: ik wil racen en ik wil winnen, voor China, voor mijn fans, voor mijn partners en voor mijzelf. Formule 1 dat is wat ik echt wil’

Het gaat de jonge Chinees er natuurlijk om zoveel mogelijk te leren in dit seizoen. ‘ Maar ik ben er ook om echt bij te dragen op alle momenten dat het team mij nodig heeft, ik ben er klaar voor.’ Ho-Pin verklaarde dat hij Renault erg dankbaar is voor deze kans, maar hij betrekt in zijn dank ook het Luxemburgse Gravity Sports en al zijn Chinese en Europese partners, die hem hebben gesteund op de lange weg naar de Formule 1.

M.

Loading