Hoe de nieuwe Minardi PS03 er uit gaat zien

In het Italiaanse Faenza wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de bolide waarin Jos Verstappen dit jaar zal gaan rijden, de Minardi PS03.

De Minardi PS03 zal geen geheel nieuwe bolide zijn, de bolide zal een doorontwikkeling zijn van de Minardi PS02 van dit jaar. Het technische team van Minardi heeft wel een geheel nieuwe achterkant ontwikkeld.

Daarnaast zullen de sidepods veel kleiner worden, de Cosworth motor vergt namelijk veel minder koeling. Op de fabriek in Faenza beschikt men sinds december al over een Cosworth motor, de nieuwe PS03 en de Cosworth CR3 zullen dus een perfecte eenheid gaan vormen. De Cosworth CR3 zal niet alleen minder koeling vergen, maar is ook compacter, en krachtiger dan de Asiatech motor.

Daarnaast zullen alle Minardi PS03’s standaard worden voorzien van stuurbekrachtiging. Dit systeem wat Minardi afgelopen seizoen in Engeland ontwikkelde was nog niet eerder standaard op de bolide aangebracht.

Voor de rest blijft het nog even afwachten, volgende week vrijdag zal op de Race & Rally beurs in Maastricht de nieuwe Minardi in de nieuwe kleuren van Trust voor het eerst te bewonderen zijn.

Loading