Hoe populair is Max Verstappen Internationaal?

Max Verstappen is in Nederland ongekend populair en we gaan ervan uit dat het op internationaal vlak hetzelfde geldt. Toch komen we ter ontdekking dat er soms andere geluiden te horen zijn. Maar voordat we dit benoemen, gaan we eerst Max eens ontrafelen en bekijken waarom hij een onbetwiste winnaar is.

De ontleding van Max Verstappen

Wat maakt Max Verstappen eigenlijk zo goed en waarom zet hij keer op keer een uitmuntende prestatie neer? Wellicht brengt onze definiëring meer duidelijkheid.

De vaardigheid bij iedere race

Het heeft enige tijd geduurd, maar Max Verstappen zit nu vaker in de achteruitkijkspiegel van Hamilton. Sterker nog, hij haalt de Engelse coureur makkelijk in en laat hem als een stofwolk achter zich. Ditgene heeft te maken met de rust die Max Verstappen tijdens een race uitstraalt. Hij haalt namelijk iedereen in en met name op cruciale punten of bochten van het desbetreffende circuit.

De kwalificaties

Je kunt natuurlijk betwisten of Max Verstappen voordeel haalt uit iedere startpositie. Als alles vloeiend voor de Limburger samenwerkt dan is hij pijlsnel, ook al heeft hij een mindere startpositie. Max heeft namelijk één doel voor ogen en dat is winnen. Kwalificaties zijn daarbij niet zijn sterkste punt en met name als er vaart in exclusieve bochten verminderd moet worden. Toch zien we tegenwoordig vaker dat Max zich van een belabberde startpositie hersteld.

Technische vaardigheden

Max Verstappen begrijpt als geen ander de performance van zijn Formule 1 wagen. Beter gezegd, hij geeft continue opbouwende informatie door aan het technisch team dat in de pitstop staat. Op die manier wordt alle opgevangen data naar iedere medewerker in gewone taal omgezet en loopt dit team als een geoliede machine.

Verliest Max Verstappen zijn controle?

Max staat toch eigenlijk bekend als een kleine driftkikker. Als er even bepaalde zaken niet goed worden uitgevoerd, dan zie je Max veranderen in een ruwe opdonder. Niet zo gek eigenlijk, want er staat nogal veel op het spel. Tegenwoordig probeert hij zijn emoties beter onder bedwang te houden en zich meer toe te spitsen op hetgeen wat er zoal op het circuit afspeelt. Dan denk ik aan het ontzien van gele vlaggen en gecrashte concurrenten.

Jarenlange race-ervaring

Vader, Jos Verstappen, is natuurlijk de drijfveer achter Max verstappen. Maar Red Bull met zijn gedreven team mag ook zeker niet worden onderschat. Daarnaast neemt Max geen bocht te langzaam en gaat hij altijd voor de winst, ondanks dat soms op de rem moet worden getrapt. Tel daarbij een geweldig promotieaanbod van diverse aanbieders op en je hebt een winnende formule.

Staan Internationale fans van Max Verstappen achter hem?

In 2021 werd er vaak door bepaalde Internationale nieuwsbladen de vraag gesteld: ‘rijdt Max Verstappen te agressief”? Dit antwoord kun jezelf invullen, maar Max houdt zich tijdens een race nooit in. Of dit nu verkeerd wordt opgevat of dat er fans verdwijnen, valt sterk te betwijfelen. We hopen dat we nog lang van Max zijn rijtechnieken en natuurtalent mogen genieten, want het eind is nog lang niet bereikt voor de racende Limburger.