Honda besluit tests met ronderecord

[photo1]Anthony Davidson, de testrijder van Honda heeft het ronderecord op het circuit van Valencia weten te verbeteren. De Brit was seconde sneller dan de tijd die Kimi Raikkonen gisteren op de klokken wist te zetten, wat goed was voor een nieuw baanrecord. Honda was vandaag absoluut de snelste, David Coulthard die tweede werd moest bijna twee seconden toegeven op Davidson.

Overigens verliep de testdag voor David Coulthard niet volgens verwachting. Het team kampt al langere tijd met problemen aan de wagen, en dan in het bijzonder de koeling en de motor. Na enkele runs gaf de Ferrari V8 motor van Coulthard de geest, en verloor de Schot veel tijd. Later op de dag kon hij nog wel wat ronden neerzetten, wat resulteerde in de tweede tijd.

Ook het team van Toyota kwam vandaag weer in actie op het circuit van Valencia. Jarno Trulli en Ralf Schumacher kropen achter het stuur van de Toyota. Ralf Schumacher hield zich vandaag voornamelijk bezig met de banden en de race set-up. Jarno Trulli hield zich ook bezig met de banden en bereidde zich op de eerste race van het seizoen voor, door middel van het rijden van formatierondes en het rijden achter de Safety Car.

De meeste teams zullen binnen enkele dagen naar Bahrein vertrekken om aldaar de allerlaatste voorbereidingen te treffen om over tien dagen de openingsrace van het seizoen 2006 te rijden.

Testsessie Valencia dag 4
01 A. Davidson – Honda – 1:08.540
02 D. Coulthard – Red Bull Racing – 1:10.371
03 R. Schumacher – Toyota – 1:12.064
04 J. Trulli – Toyota – 1:12.380

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading