Honda investeert in aërodynamica

[photo1]Honda F1 heeft een van de sleutelfiguren van het Williams F1 team in huis gehaald. Het gaat om de aërodynamicaspecialist Loic Bigois.

De 46-jarige Bigois werkte in het verleden bij Ligier, Prost, en Minardi. Bij Williams was Bigois verantwoordelijk voor de aërodynamica van de bolides. Deze verantwoordelijkheid krijgt de Fransman nu ook bij Honda.

Naast Bigois zal ook Francois Martinet de overstap maken naar Honda. Martinet was ook werkzaam ook de aërodynamica afdeling van Williams. Naast deze twee mannen heeft Honda ook aërodynamica specialisten weg gekocht bij BMW Sauber en McLaren.

Honda F1 stelt dit seizoen zwaar teleur en schijnt de plank vooral op het gebied van aërodynamica hebben mis geslagen. Jenson Button en Rubens Barrichello klagen steen en been over de aërodynamica van de Honda F1 bolide.

In Frankrijk reed Honda F1 voor het eerst met een verbeterde bolide, Jenson Button pakte met een 8e plaats met het eerste WK-punt van het seizoen.

“We willen ons verbeteren op het gebied van aërodynamica”, aldus teambaas Nick Fry. “In de huidige Formule 1 bepaald aërodynamica voor 80% je prestaties, wij waren tot nu toe gewoon niet goed genoeg op dat gebied.”

De verwachting is dat Honda de komende maanden nog meer aërodynamica specialisten van andere Formule 1 teams in huis zal halen.

Peter Gloudemans
F1News.nl