“Honda is gered”

[photo1]Honda F1 lijkt vrijwel zeker van de ondergang gered, inmiddels meldden diversen bronnen dat het Honda akkoord is gegaan met een management buy-out geleidt door Ross Brawn en Nick Fry.

Brawn en Fry hebben Honda ervan overtuigd dat het beter is het team overeind te houden dan het te sluiten. Volgens ingewijden was er ondanks vele gesprekken geen enkele serieuze koper voor het team. Honda had dus de keus om het team te sluiten of in handen te geven van Brawn en Fry.

Brawn en Fry moeten het wel met een sterk geslonken budget doen. Dit zal zijn invloed gaan hebben, naar verluidt zullen 300 van de 700 personeelsleden van het voormalige Honda F1 worden ontslagen.

Jeson Button lijkt vrijwel zeker één van de racecoureurs te worden, volgens Britse media is de Engelsman akkoord gegaan met een halvering van zijn salaris.

Overigens lijkt niet iedereen blij te zijn met een op handen zijnde doorstart van Honda F1. Velen die nu hun baan verliezen zullen niet zo rijkelijk gecompenseerd worden als Honda haar Formule 1 – team helemaal had opgedoekt.