Honda komt mogelijk met nieuw zusterteam

Nadat Super Aguri vorige maand failliet ging gaat Honda F1 mogelijk spoedig met een nieuw zusterteam komen. Volgens diverse media zou Ken Anderson bezig zijn om in 2009 met een Amerikaans Formule 1 team met steun van Honda te komen.

Anderson was afgelopen Grand-Prix in Montreal te gast bij Honda om met teambaas Nick Fry en technisch-directeur Ross Brawn te praten. Geen van de partijen wil commentaar geven maar het lijkt erop dat Honda bereid zou technologie te verkopen aan Anderson, het zou hierbij gaan om chassis, motoren, en elektronica.

Anderson zou deze week ook een meeting hebben met Bernie Ecclestone in Londen. Anderson zou de steun hebben van de Noord-Amerikaanse tak van Honda en enkele andere investeerders. Takuma Sato zou favoriet zijn om een van de auto’s te gaan besturen.

De Portugees Alvaro Parente zou een andere kanshebber zijn voor het stoeltje. Nissan won vorig jaar de World series by Renault en mocht als beloning hiervoor in januari voor Honda testen. Parente maakte hierbij een zeer goede indruk.

Het nieuwe Formule 1 team zou volgens geruchten in juli of augustus worden aangekondigd.

Loading