Honda neemt B.A.R volledig over

[photo1]Honda heeft alle aandelen van het B.A.R team gekocht. De Japanse autofabrikant had eerder al 45% van de aandelen in handen meer heeft nu de overige 55% gekocht.

Het nieuws werd vanmorgen tijdens een persconferentie in Japan bekend gemaakt. Honda kocht de aandelen voornamelijk over van British American Tobacco (B.A.T). De hoofdsponsor die de afgelopen jaren honderden miljoenen Euro’s in B.A.R investeerde.

Vanwege de strengere regelgeving op tabakssponsoring was het voor B.A.T echter niet meer interesant om door te gaan met de sponsoring. B.A.T was vanaf het begin bij het project B.A.R betrokken. Tot vorig jaar had B.A.T maar liefst 90% van de aandelen van B.A.R in handen, de overige 10% was van het management van B.A.R.

Het gat van B.A.T zal worden opgevuld door Honda dat nu volledig eigenaar is van B.A.R. Zo heeft Honda nog een eigen Formule 1 team terwijl het in 1999, toen het in de Formule 1 stapte, enkel motoren wilde leveren. Veel zal er overigens niet veranderen, het team blijft gewoon operen vanuit Engeland. Wel is waarschijnlijk dat Honda nog meer geld in het team zal investeren.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading