Honda nodigt ook Di Grassi uit voor test

[photo1]Naast Bruno Senna zal ook Lucas di Grassi van 17 tot 19 november op het circuit van Barcelona voor Honda gaan testen.

Evenals Senna zal Di Grassi ook de kans krijgen zich te bewijzen bij het Japanse team. Honda kijkt momenteel naar de mogelijkheden om Rubens Barrichello te vervangen. Di Grassi was afgelopen jaar test- en reservecoureur bij Renault F1 en volgde daar ook een opleidingsprogramma. Renault F1 heeft toestemming gegeven voor de test bij het team van Honda.

Di Grassi was lange tijd in de race om volgend jaar Nelson Piquet te vervangen. Nu Piquet voor volgend jaar heeft bijgetekend is er voor Di Grassi geen mogelijkheid om volgend jaar race-ervaring op te doen.

Lucas di Grassi lijkt wel klaar te zijn voor de Formule 1. De Braziliaan heeft de nodige kilometers in een Formule 1 – bolide gemaakt en daarbij ook een goede indruk achter gelaten. Di Grassi reed afgelopen jaar ook GP2 en maakte daar ook een goede indruk. Hiermee lijkt Di Grassi alvast een voorsprong te hebben op Bruno Senna, voor Senna wordt de test bij Honda zijn allereerste Formule 1 – ervaring.

Loading