“Honda of niets” – Jenson Button

[photo1]Jenson Button heeft op de Race of Champions laten weten dat hij volgend jaar alleen voor het doorgestarte Honda F1 team zal uitkomen, een overstap naar een ander Formule 1- team ziet de Engelsman niet zitten.

“Het is een erg moeilijke beslissing. Moet ik bij het team blijven of wat anders gaan doen? Het is een moeilijke beslissing maar ik denk dat als het team in 2009 aan de start staat goed zal presteren. Ik weet dat er andere mogelijkheden en teams zijn in de Formule 1 maar dat ligt op dit moment ook moeilijk omdat het al zo laat dag is.”

Button tekende net voordat Honda bekend maakte dat het zich terugtrok uit de Formule 1 een driejarig contract met het Honda F1 team. Naar verluidt moet Honda Button een forse afkoopsom van enkele miljoenen Euro’s betalen voor dit contract.

“Op dit moment blijf ik hard voor het team werken en hoop ik erop dat iemand het zal kopen. Het is een fantatische kans, de wagen voor 2009 ziet er goed uit en met Ross Brawn is er een fantastische teambaas. Als we volgend jaar op de grid staan zullen we veel sterker zijn dan afgelopen seizoen, ik ben nog altijd positief gestemd.”

“Mocht er geen koper komen dan ben ik er een misschien een jaar tussenuit. Daar wil ik liever niet aan denken, het is niet goed voor een racecoureur. Ik ben nu helemaal gericht op het team uit Brackey, hoe het volgend jaar ook mag gaan heten.”

PG