Honda presenteert R107

[photo1]Het Honda F1 Team heeft vanmiddag op het circuit de Catalunya nabij Barcelona haar nieuwe bolide voor 2007, de Honda R107, gepresenteerd.

De presentatie was zeer bescheiden te noemen. De nieuwe livery werd nog niet gepresenteerd, deze wordt later op een andere presentatie wereldkundig gemaakt. Waarschijnlijk worden de Honda bolides groen omdat de Japanners BP als hoofdsponsor zouden hebben gestrikt.

[photo2]”Onze doelstellingen zijn eenvoudig”, aldus teambaas Nick Fry. “De eerste is om volledig competitief te zijn door het seizoen heen. Dit is iets dat het team nog nooit kon bereiken in het verleden. Vorig jaar was de start en het einde goed, in het midden lieten we het echt af weten”.

“Zelfs in 2004, ons beste jaar, kenden we een dipje halverwege het seizoen. Dat willen we nu niet meer meemaken.”

“Natuurlijk willen we opnieuw winnen maar de concurrentie zal hevig zijn. Er zullen dit seizoen veel teams zijn vechten voor de prijzen”.

[photo3]De nieuwe Honda R107 is een doorontwikkeling van zijn voorganger. De aërodynamica is verfijnt. Dat is vooral te zien aan de nieuwe smalle neus. Het gewicht van de bolide is verlaagd. Daarnaast is de achterkant van de bolide is grondig gewijzigd.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading