Honda richt zich op volgend jaar

[photo1]Het team van Honda kwam gisteren in Jerez met een sterk gewijzigde bolide in actie. Honda test momenteel al met het oog op volgend seizoen, in Fuji krijgt het Japanse team nog wel enkele updates maar ondanks dat word 2007 door Honda als verloren beschouwd.

Honda zal de komende Grand-Prix dus als soort test op 2008 beschouwen. Opvallende wijziging gisteren was een voorvleugel met een extra dwarselement die over de neus heenloopt. Deze zogenaamde bridge wing wordt ook regelmatig door Ferrari en Wiliams gebruikt. De verwachting is dat Honda de komende dagen nog meer aërodynamische onderdelen test. De Honda R107 van dit jaar verliest vooral tijd op het aërodynamische aspect, motorisch gezien zit het bij Honda wel goed.

“Verwacht geen wonderen van ons”, aldus Jenson Button. “Het is echt verschrikkelijk om in de huidige bolide te rijden, ik moet eerlijk bekennen dat het plezier in het racen daarom toch wel wat minder is. Alles buiten het racen zelf om is nog leuk. Maar als al dit extra werk betekent dat we in 2008 wel een competitieve auto hebben dan is het natuurlijk waard.”

“Maar verwacht de laatste 3 Grand-Prix geen wonderen. Misschien kunnen we de auto nog wat stabieler maken maar een enorme sprong voorwaarts zit er niet in”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading