Honda sluit deal met Brits F3 kampioen Mike Conway

[photo1]Het team van Honda heeft zojuist in een persbericht bekend gemaakt dat Mike Conway een contract met het team heeft ondertekend. Mike Conway is 22 jaar oud en is de regerend kampioen in de Britse Formule 3 series. Ook schreef Conway de F3 race in Macau al op zijn naam. Hij zal later dit jaar plaatsnemen in de Formule 1 bolide van Honda.

Naast testen voor het Honda team zal Conway actief zijn in de GP2 series. Sporting directeur Gil De Ferran reageerde: We zijn erg blij om Mike in het team te hebben. Mike heeft zijn talent afgelopen jaren al meer dan bewezen zijn resultaten in de F3 waren zeer indruwekkend.

“Dit is een fantastische overstap en ik wil graag het Honda team bedanken dat ze zoveel vertrouwen in mij hebben. Ik ben erg blij dat ik een deel mag uitmaken van dit team en zal alles halen uit de steun die Honda aan me geeft. Ik had een geweldig 2006 seizoen maar er is nog veel werk te doen in de GP2 series dit jaar.

Conway domineerde afgelopen jaar het F3 seizoen. Hij werd kampioen met maarliefst 10 zeges en sloot het jaar in stijl af in Macau door daar de legendarische race te winnen. Mike werd eind vorig jaar geeerd met de National Racing Driver award die werd uitgereikt op de Autosport Awards.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading