Honda speelt British American Racing parten

[photo1]De Fransman Oliver Panis en de Canadees Jacques Villeneuve moesten vandaag allebei opgeven met motorproblemen. Beide coureurs leken op weg naar de eerste punten van dit seizoen voor British American Racing.

”De auto was erg snel vandaag, uitgezonderd het einde van de race toen ik wat problemen met de wegligging kreeg” aldus Jacques Villeneuve. “We besloten om twee pitstops te maken. In de eerste helft van de race werkte dit positief uit, ik kon veel andere bolides passeren. Ik haalde ook voordeel uit de safety-car situatie omdat ik meteen de pits in ging. Onze dag werd echter verpest door de drive through penalty. We wisten echter dat we een probleem hadden omdat de oliedruk steeds verder afnam, het is alleen jammer dat hij in de laatste ronde kapot ging. Ik was bijna vergeten hoe het was om te racen, vandaag had ik een klein geheugensteuntje.”

Oliver Panis:
“Mijn start was erg goed maar ik verloor posities omdat de bolide vol zat met benzine. Ik ben nog steeds vol vertrouwen, want zoals we nu weten, was 1 pitstop de beste strategie. In de derde ronde voelde ik iets heel geks. Ik bleef pushen maar aan het einde van de 23e ronde begaf de motor het. Ik ben een klein beetje teleurgesteld, we hebben progressie geboekt en we moeten positief blijven. Ik kijk uit naar Monaco!”

[photo2]””Een race waarbij allebei de auto’s de finish niet halen kunnen we moeilijk als een goede race omschrijven” aldus teambaas David Richards. “Maar we moeten positief blijven, we hebben dit weekend meer ronden gereden dan ieder ander. We hadden pech vandaag anders hadden we waarschijnlijk punten kunnen behalen, ik hoop dat we binnenkort ook een keer geluk hebben.”

Loading