Honda test jong talent

[photo1]Honda heeft deze week in Barcelona 3 jonge coureurs laten testen in het kader van het ‘Young Driver Programme’. Gp2 coureurs Andi Zuber, Luca Filippi en Mike Conway mochten de Honda bolide van dit jaar een dag aan de tand voelen. Snelste van de 3 was Fillipi met zijn 1.23.596. Één van deze rijders mag komend jaar terug komen bij Honda voor meer testwerk.

Op Dinsdag was het Andi Zuber die mocht plaatsnemen in de wagen. De 24 jaar oude Oostenrijker reed 77 ronden en deed daarin verschillende long runs en een aantal kwalificatie simulaties. “Het was een hele nieuwe ervaring voor me. De wagen is zo anders ten opzichte van de GP2 wagen als je kijkt naar de aerodynamica de kracht en het remmen. Je kon het verschil in de bochten goed merken. Er viel veel te leren over de electronica en de startprocedure. Ik ben blij met wat ik heb gedaan. Ik wil het Honda team bedanken voor deze kans.” Aldus Zuber.

Woensdag was het dan de beurt aan Luca Fillipi. Het was de 1e keer sinds 2005 dat hij in een Formule 1 wagen zat. Toen mocht hij een aantal rondjes voor Minardi draaien. De 1e paar ronden gebruikte Fillipi om gewend te raken aan de wagen en volgde daarna hetzelfde programma als Zuber maar dan op een gunstige baan. Hij reed 72 ronden. “Ik heb een geweldige dag gehad, zo niet de beste dag van m’n leven. Gedurende de dag kreeg ik de kans de wagen te leren kennen en aan het eind van de run kreeg ik pas echt het gevoel. De wagen was moeilijk te besturen zonder traction control maar met wat aanpassingen aan de set up ging het beter. Dit was een geweldige kans voor me. Het team was profesioneel en heeft me geen druk opgelegd en ik ben ze daar erg dankbaar voor. Ik kijk vooruit naar de volgende test.” Reageerde een enthousiaste Fillipi.

Vandaag was het de beurt aan Mike Conway. Conway zit al in het programma sinds Maart 2007 en heeft een aantal aerodynamica tests uitgevoerd voor Honda. Hij werkte door het geplande programma heen en werd veelvuldig gestoord door de rode vlaggen. Conway: “Ik had een goeie dag vandaag. Ik had snel een goeie setup en het voelde comfortabel. Ik maakte gedurende de dag wat progressie en reed goeie tijden op nieuwe banden. Ik wil Honda bedanken.”

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading