Honda vergroot aandeel in BAR

[photo1]Het BAR team heeft vandaag laten weten dat Honda haar betrokkenheid heeft vergroot door aandeelhouder te worden. Honda heeft 45% van de aandelen gekocht. De overige 55% blijft in handen van British American Tobacco. Honda en BAR besloten afgelopen seizoen al de samenwerking met drie jaar te verlengen.

“We zijn opgetogen over het feit dat Honda haar betrokkenheid bij het team van BAR wil vergroten. Het team is afgelopen seizoen steeds sterker geworden. We zijn vooral David Richards en Prodrive dankbaar voor de geboekte vooruitgang. Zij hebben het team een springplank gegeven om de volgende sprong in de ontwikkeling van het team te maken”, aldus BAR-baas Antonio Monteiro de Castro.

Teambaas David Richards wordt per direct vervangen door Nick Fry en Geoffrey Willis blijft technisch directeur. Na eerder succesvol te zijn in het WRC, slaagde Richards er ook in om succesvol te zijn in de Formule 1. Dit jaar was het meest succesvolle seizoen ooit voor BAR. De renstal werd dit jaar tweede achter Ferrari in het kampioenschap voor constructeurs.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading