Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 coureurs Honda’s aanblijvende ondersteuning voor Tsunoda in de Formule 1 na 2026
F1 coureurs

Honda’s aanblijvende ondersteuning voor Tsunoda in de Formule 1 na 2026

33
yuki tsunoda
Foto: Aldas

Honda’s toekomstplannen en partnerschap met Aston Martin

Na een onverwachte wijziging in haar toekomstplannen binnen de Formule 1, heeft Honda een overeenkomst getekend met Aston Martin om vanaf 2026 de motorpartner te worden van het team uit Silverstone, in lijn met de geheel nieuwe regelgeving voor krachtbronnen in de sport. Dit betekent dat Honda, zoals het er nu voor staat, de auto’s niet langer zal voorzien van motoren voor haar langdurige protegé Tsunoda, die via het Honda Dream-project opklom en een stoeltje bemachtigde bij AlphaTauri, tegenwoordig bekend als RB.

Toekomstvisies op Tsunoda’s carrière

In een exclusief interview met Motorsport.com deelde Koji Watanabe, CEO van Honda Racing Corporation, dat het bedrijf graag “nauwlettend” Tsunoda’s carrière wil blijven volgen en hoopt dat hij gepromoveerd wordt naar Red Bull, zelfs als Honda dan niet meer betrokken is bij het team. Watanabe benadrukte dat het een prachtig verhaal zou zijn als Tsunoda eerst actief zou zijn bij RB en vervolgens de stap zou maken naar Red Bull.

“Zelfs als wij er dan niet meer bij zijn, zouden we graag zien hoe hij doorgroeit naar de top teams. Tsunoda is afgestudeerd aan de Honda Racing school, dus vanuit het HRC-perspectief is het onze droom dat HRC-studenten topcoureurs worden. Het is dus van groot belang dat Yuki een topcoureur wordt in de Formule 1,” voegde hij toe.

Mogelijke toekomstscenario’s en de rol van Honda

Hoewel het op het eerste gezicht ongebruikelijk lijkt, is het niet per se moeilijk voor Honda om als persoonlijke sponsor van Tsunoda betrokken te blijven, zelfs als hij voor een team met een andere motorleverancier zou rijden. “Dat is niet noodzakelijk moeilijk. We moeten hier nog over beslissen en kijken wat de situatie tegen die tijd is. Maar we kunnen Yuki ondersteunen om een topcoureur te worden, ja,” legde Watanabe uit. Een andere, zij het schijnbaar verre optie is dat Tsunoda met Honda mee zou verhuizen naar Aston Martin.

Het team heeft onlangs Fernando Alonso opnieuw onder contract genomen tot 2026, maar er zijn geen tekenen dat teamgenoot Lance Stroll het team verlaat. “We weten nog niet hoe de line-up van Aston Martin eruit zal zien,” voegde Watanabe toe. “Alonso is bevestigd, maar van Stroll heb ik nog geen bevestiging gehoord. Ik denk niet dat de kans nul is, dus op dit moment denk ik dat er een mogelijkheid is.”

Toekomstige klantenteams en Tsunoda’s prestaties

Gevraagd naar de mogelijkheid om de 23-jarige Tsunoda in de toekomst bij een klantenteam onder te brengen, antwoordde Watanabe dat er in de toekomst andere mogelijkheden kunnen zijn, maar dat er momenteel geen andere plannen zijn. “Op dit moment zijn we nog niet in het stadium dat we ons klantenteam uitbreiden.” Tsunoda, die nu aan zijn vierde F1-seizoen bezig is, heeft indruk gemaakt door in zijn eentje RB te helpen de zesde plaats vast te houden in een strakke middenmootstrijd met zeven gescoorde punten. Desondanks lijkt er weinig beweging achter de schermen om de Japanse coureur te overwegen voor promotie naar het hoofdteam van Red Bull.

Gerelateerd nieuws

Game over voor Logan Sargeant? Williams geeft hints over coureuropties in 2025

Logan Sargeant onder druk bij Williams James Vowles heeft Logan Sargeant gewaarschuwd...

De 11 grootste Formule 1 coureurs in de geschiedenis

De 11 grootste Formule 1-coureurs in de geschiedenis, gerangschikt naar het aantal...

Max Verstappen en Lewis Hamilton: hoogste betaalde atleten in 2024 volgens Forbes

Verstappen en Hamilton vertegenwoordigen Formule 1 op de Forbes-lijst Max Verstappen en...

Lewis Hamilton’s vriendinnen: Iedereen die de coureur heeft gedatet

Lewis Hamilton heeft in de loop der jaren verschillende bekende vriendinnen gehad....

Lewis Hamilton’s invloed op mode en stijl

Lewis Hamilton heeft een significante invloed op de modewereld door zijn gedurfde...

Hamilton: Nog nooit F1-banden gehad met zo’n “minuscule” bereik

Moeilijkheden bij de Grote Prijs van Miami De recente Grote Prijs van...

Jonge talenten: Lando Norris vs. George Russell

Lando Norris en George Russell zijn prominente opkomende talenten in de Formule...

Mario Andretti onthult met welk team Carlos Sainz zou moeten tekenen voor F1 2025

De carrièrekeuzes van Carlos Sainz 1978 F1 wereldkampioen Mario Andretti heeft een...