Hoofdsponsor Jordan naar Sauber?

[photo1]Het team van Eddie Jordan verliest volgend jaar mogelijk zijn hoofdsponsor DHL aan Sauber. Volgens geruchten in de paddock zal DHL zijn sponsoractiviteiten in de Formule 1 deze winter opnieuw bekijken.

DHL sponsor het team van Jordan financieel, de logo’s van DHL zijn groot op de sidepods van Jordan te zien. Daarnaast stuurt DHL elke Grand-Prix een groot aantal gasten naar de circuits, zo huurde DHL tijdens de Belgische en Duitse Grand-Prix een complete tribune af.

DHL is echter een Duits bedrijf, Sauber heeft twee Duitse coureurs in dienst en heeft sterke Duitse connecties. Volgens het Britse magazine Autosport is DHL dan ook in gesprek met Sauber.

[photo2]”We hebben onze sponsors voor volgend seizoen nog niet rond” aldus Eddie Jordan. “Maar volgens mij is er geen een team die dat nu al voor elkaar hebben. DHL bekijkt binnenkort of ze met ons doorgaan, ze hebben nog een contract voor volgend jaar. In het contract zitten enkele clausules. Het is geen ramp als DHL stopt, we praten me ze, we maken progressie.”

Jordan maakt volgend jaar gebruik van een klantenmotor van Cosworth. Hiervoor moet fors worden betaald, dit seizoen kende Jordan al financiële problemen. Toen kon het Britse team door een reorganisatie het hoofd boven water houden. Het team leent dus zwaar op het sponsorgeld van DHL.

Loading