Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Horner slaat terug naar Wolff: 'Misschien wil Russell ook weg bij Mercedes'

Horner slaat terug naar Wolff: 'Misschien wil Russell ook weg bij Mercedes'

23 april - 12:00
17

Gedurende het Grand Prix-weekend in China laaide de oude vete tussen Christian Horner en Toto Wolff weer op. De teambaas van Red Bull Racing heeft het gehad met de bemoeienis van de Mercedes-baas, die er geen geheim van maakt dat zijn oog op Max Verstappen is gevallen.

Horner slaat terug naar Wolff

Op het Shanghai International Circuit zei Wolff dat Verstappen in 2026 zomaar naar Mercedes zou kunnen verhuizen, aangezien het Duitse Formule 1-team er goed voor zou staan met het oog op het nieuwe motorreglement. Horner wilde echter niks weten van die suggestie en vindt dat zijn Oostenrijkse rivaal wel érg veel over de Nederlander praat.

“Praat Toto alleen maar over Max om niet over zijn auto en de prestaties van zijn team te hoeven praten?”, zegt de 50-jarige Brit, die nog een steek onder water uitdeelt: “Heb je gehoord dat George Russell eind 2025 geen contract meer heeft? Misschien wil hij helemaal niet zo graag blijven in 2026. De markt blijft in beweging.”

Horner: 'We weten niks van een bod op Sainz'

Misschien wel de meeste besproken coureur op de F1-rijdersmarkt van dit moment is Carlos Sainz. De Ferrari-coureur moet volgend jaar plaats maken voor Lewis Hamilton, die Mercedes achter zich laat. Helmut Marko stelde dat Audi de Spanjaard een lucratief aanbod had gedaan, maar Horner benadrukt nogmaals dat daar geen uitspraken over gedaan kunnen worden.

“Ten eerste zijn we niet op de hoogte van een bod. Het is ons niet bekend gemaakt wat Audi al dan niet heeft geboden aan Carlos en het zou ongepast zijn om daar iets over te zeggen”, vertelt Horner. “Ik weet zeker dat als wij een bod zouden doen, dat niet bekend zou worden gemaakt aan een ander team. Carlos is op de markt voor volgend jaar. Hij is een populaire kandidaat, waar ongetwijfeld veel teams grote interesse in zullen tonen.”