Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner legt haarfijn uit wat Verstappen zo goed maakt: "Dat is erg indrukwekkend"

Er zijn in 2024 vier races verreden in de Formule 1 en de huidige kampioenschapsleider is de wereldkampioen van vorig jaar, Max Verstappen. Christian Horner legt uit wat hem zo goed maakt.

Verstappen Horner Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mocht de dominantie van Max Verstappen van 2023 vergeten zijn gedurende de winterstop, dan ontving men een gratis wake-up call tijdens de eerste race van het jaar, de Grand Prix van Bahrein. De wedstrijd werd gewonnen door Verstappen met ruim 22 seconden voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Perez. Ook de tweede race van het jaar werd gewonnen door de Nederlander, met een voorsprong van ruim 13 seconden op de Mexicaan.

Het enige wat Verstappen mogelijk kon stoppen, leek zijn bolide zelf te zijn. Dit gebeurde ook tijdens de eerste ronden van de Grand Prix van Australië. Vanwege een vastgelopen remklauw ontstond er brand en viel de Nederlander voor het eerst in 44 (!) races uit. Carlos Sainz won deze race, amper twee weken nadat hij geopereerd was wegens een blindedarontsteking.

In Japan leek de 'reguliere orde' van het veld weer hersteld: Verstappen won de race in de vroege Nederlandse ochtend met 12 seconden voorsprong op de Mexicaan, die wederom op P2 finishte. De Nederlander staat bovenaan het kampioenschap met 77 WK-punten.

Wat maakt Verstappen zo goed?

Gedurende de Grand Prix van Japan ontstond op een gegeven moment het vermoeden dat de Red Bull-coureur nog sneller kan. Dat ziet zijn teambaas, Christian Horner ook. Hij legt aan de pers, inclusief RacingNews365, uit hoe het kan dat Verstappen nog tijd heeft om over andere dingen na te denken: "Ik ben van mening dat hij erg fit is. Hij is van trainer gewisseld in de winter. De auto is goed en je kunt horen dat hij (Verstappen, red.) nog capaciteit over heeft."

Een voorbeeld van deze overcapaciteit zijn de vragen die de Nederlander over de boordradio aan zijn team stelt. Verstappen is namelijk tijdens het rijden nog met andere dingen bezig, zoals de snelste raceronde en het matchen van de rondetijden met de rest van het veld. "Hij wil niet alleen weten wie achter hem rijdt, hij wil ook weten wie dáárachter rijdt en wat de tijden zijn. En dat is erg indrukwekkend. De vorm die hij vorig jaar had heeft hij dit jaar doorgetrokken."

In het huidige tijdperk van F1-bolides is het essentieel dat een coureur goed met de banden om kan gaan. Misschien dat hier wel het geheim van de Nederlander ligt. "Hij kan heel slim met de banden omgaan. De manier waarop hij het leven in de band weet te verlengen is erg indrukwekkend. Dat zag je zowel in de eerste als in de tweede stint. Hij leverde erg goed werk, dus hij is een erg wijze man op jonge leeftijd."

Ook interessant:

Onaantastbare Verstappen rijdt dwars door alle Red Bull-stormen heen

Na het debacle in Australië sloeg Max Verstappen keihard terug tijdens de Grand Prix van Japan. De Nederlander pakte poleposition, verdween aan de horizon en reed en passant ook nog eens de snelste raceronde. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken zijn bijzondere prestaties in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Gerucht 'Mercedes gaat Verstappen recordcontract aanbieden'