Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Horner: Wolff zou zich meer zorgen moeten maken dan ik na het verlies van 220 F1-medewerkers aan Red Bull
F1 nieuws

Horner: Wolff zou zich meer zorgen moeten maken dan ik na het verlies van 220 F1-medewerkers aan Red Bull

23
Christian Horner
Foto: Formula1 Recap

Gedurende het weekend van de Grand Prix van Miami kwam aan het licht dat verschillende sleutelfiguren van het Red Bull-team, waaronder de langdurige sportmanager Jonathan Wheatley, het onderwerp waren van interesse van concurrerende teams van Red Bull. Zak Brown, de CEO van McLaren F1, merkte op dat zijn team “een toename van CV’s van het team had gezien”, waarbij hij vermoedde dat de legendarische ontwerper Adrian Newey niet de laatste dominosteen zou zijn in de nasleep van Red Bulls “destabiliserende” scheuring tussen de Oostenrijkse en Thaise kant van het bedrijf.

De strijd om personeel binnen de F1

Teambaas Horner verklaarde niet bezorgd te zijn over de geruchten over enkele van zijn meest senior teamleden, waarbij hij opmerkte dat zijn divisie Red Bull Powertrains meer dan 200 mensen had weggekaapt uit het HPP-motorprogramma van Mercedes. “Ik maak me geen zorgen over de kracht in de diepte. Natuurlijk zal er altijd beweging zijn tussen teams,” zei Horner. “Ik weet niet hoeveel mensen wij of RB dit jaar van McLaren hebben aangenomen. Mercedes, we hebben 220 mensen uit HPP naar Red Bull Powertrains gehaald. Dus, als we het hebben over het verliezen van mensen, zou ik me meer zorgen maken over de 220 dan misschien een of twee CV’s.”

Media als strijdtoneel

Het was “onvermijdelijk” dat zowel Brown als zijn tegenhanger bij Mercedes, Toto Wolff, de zaken zouden opstoken via de media, aldus Horner. “Ik denk dat het onvermijdelijk is. De twee betrokken kandidaten, ze praten veel,” zei Horner. “Maar ik laat me niet meeslepen in een welles-nietes spelletje. Ik zou me meer focussen op Toto’s eigen problemen die hij heeft.” Red Bull stond erop dat enkele van hun CV’s bij andere teams terechtkomen als onderdeel van de gebruikelijke cyclus van contractvernieuwingen, met Wheatley die naar verluidt binnenkort uit zijn contract loopt en al lang interesse heeft om teambaas te worden als zo’n kans zich ergens zou voordoen.

Uitbreiding van contracten en toekomstplannen

Het team heeft onlangs de contracten van veel andere senior medewerkers verlengd, waaronder het hoofd van de aerodynamica Enrico Balbo en het hoofd van de performance engineering Ben Waterhouse. Eerder dit jaar heeft het ook technisch directeur Pierre Wache aan een andere langetermijnovereenkomst vastgelegd. Deze strategische zetten wijzen op de voortdurende inzet van Red Bull om zijn technische leiderschap en innovatieve kracht binnen de Formule 1 te behouden, ondanks de voortdurende uitdagingen en competitieve dynamiek van de sport.

Gerelateerd nieuws

Verstappen: Red Bull “ernstig gebrek aan snelheid” in Imola F1-training

Frustratie bij Verstappen tijdens Imola-trainingen Max Verstappen uitte zijn frustratie tijdens beide...

Wat hebben we geleerd tijdens de vrijdagtraining van de F1 Imola Grand Prix 2024?

Na de openingsreeks van pan-continentaal vliegen, keerde het Formule 1-circus terug naar...

Yuki Tsunoda overweegt vertrek bij Red Bull: Zet deur open voor Liam Lawson

Yuki Tsunoda rijdt sinds 2021 voor het tweede team van Red Bull....

Lewis Hamilton duidelijk over zijn opvolger bij Mercedes

Einde van een tijdperk voor Lewis Hamilton bij Mercedes In 2024 zal...

Lewis Hamilton heeft zichzelf ‘een slachtoffer gemaakt’ door Mercedes W15 set-up experimenten

Lewis Hamilton heeft vaak zijn frustraties geuit over de set-up keuzes dit...

McLaren: naïef om te denken dat reguliere F1-overwinningen nu mogelijk zijn

Norris’ indrukwekkende overwinning en McLarens vooruitgang De sensationele overwinning van Norris tijdens...

Formule 1 heeft roep om luidere motoren gehoord en komt met plannen

Historie van de Formule 1-motoren Voor veel oude Formule 1-fans klinken de...

Mike Krack: Updates voor Imola, maar in F1 staat niemand stil

Reflectie op het eerste kwartaal van het F1-seizoen 2024 Vooruitkijkend naar de...