HRT te koop?

De Spaanse renstal HRT zit na de afgeblazen overeenkomst met beoogde partner Toyota Motorsport zonder auto, zonder basis, zonder coureurs en zonder sponsors. Ze beschikken alleen over Cosworth-motoren en een deal voor Williams-versnellingsbakken.

Een half jaar geleden meldde Kolles nog dat er niets aan de hand was. HRT zou het seizoen wel afmaken. Direct daarop constateerde men dat HRT het max. toerental van de Cosworth omlaag schroefde om langer door te rijden met de motoren.

De Spaanse krant “AS” bericht dat Hispania Racing zich in een financieel moeilijke situatie bevindt. Door de problemen bestaat de mogelijkheid dat het team in 2011 opnieuw gebruik moet maken van het chassis van Dallara van dit jaar en door de herinvoering van de 107 procent-regel is het aannemelijk dat HRT-coureurs dan niet door de kwalificatie komen.

Eigenaar Jose Carabante zou daarom de renstal te koop gezet hebben. Echter gingen er al langer de geruchten dat Carabante het team wilde verkopen. Immers moesten er miljoenen in het team gepompt worden, om ook in 2011 op de grid te staan. Ondertussen is voormalig Telefonica-baas Juan Villalonga bezig om sponsoren aan te trekken. Hij praat met investeerders uit de Verenigde Staten en uit Zuid-Amerika, maar tot op heden zonder resultaat.

Teambaas Colin Kolles zei eerder deze week nog dat de renstal geen haast had om rijders aan te wijzen. De Duitser zei dat zolang ze drie dagen voor de eerste race bekend zijn, er niets aan de hand zou zijn. Hij voegde er aan toe dat de auto voor 2011 momenteel gebouwd wordt. Dat blijkt nu dus (niet voor het eerst) een leugen te zijn van Colin Kolles.

Een hernieuwde kans voor Villeneuve/Durango om voor betrekkelijk weinig geld toch de grid te behalen?

Loading