Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg pakt oud record af en topt dit ongewenste F1-lijstje

Nico Hulkenberg weet zich verzekerd van nog een paar jaar in de Formule 1, maar weet nu ook dat hij een record op zijn naam heeft staan in de koningsklasse van de autosport. Al zal hij daar niet al te blij mee zijn...

Nico Hulkenberg heeft 209 Grands Prix verreden en daarbij had hij meerdere keren kans op om het podium te finishen. Denk maar aan de race in Brazilië in 2010, toen hij poleposition pakte in de Williams, maar uiteindelijk op de achtste plek eindigde. En kun je je de Grand Prix van Duitsland in 2019 herinneren? In zeer lastige en regenachtige omstandigheden lag Hulkenberg op een podiumplek, maar hij crashte. Weg kans op zijn eerste podium.

De Duitser heeft nooit in een auto gezeten waarmee hij echt voor de overwinning kon vechten. En aangezien er tegenwoordig veel meer races zijn dan vroeger is het ook niet vreemd dat Hulkenberg nu komt bovendrijven in verschillende lijstjes waar je liever niet in staat.

Na de Grand Prix van China evenaarde hij al het record van Andrea de Cesaris voor het aantal Grand Prix-starts zonder raceoverwinning en omdat Hulkenberg er niet in slaagde de GP van Miami te winnen, neemt hi dit record nu over. De Italiaan De Cesaris voert al 30 jaar deze ranglijst aan, maar nu neemt Hulkenberg de koppositie over.

De vraag is echter: hoe lang gaat dit nog duren? Dit jaar en in 2025, wanneer Hulkenberg voor Stake F1 Team rijdt, zal hij nog geen kans maken op een overwinning. Maar met de grote wijzigingen in 2026 kan het zomaar zijn dat hij bij Audi het juiste team vindt en zo een eerste overwinning kan pakken!

Bekijk hieronder de top tien van coureurs met de meeste Grand Prix-starts zonder overwinning.

Meeste Grand Prix-starts zonder overwinning

Coureur Grands Prix Beste resultaat
1 Hulkenberg 209 4e
2 De Cesaris 208 2e
3 Heidfeld 183 2e
4 Grosjean 179 2e
5 Magnussen 168 2e
6 Brundle 158 2e
7 Stroll 148 3e
8 Warwick 146 2e
9 Jarier 134 3e
10 Cheveer 132 2e

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"