Formule 1

'Ik zie niet veel goeds meer' - Bleekemolens oordeel over Lewis Hamilton: 'Over zijn hoogtepunt heen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 april 2024 18:45

Lewis Hamilton is 'over zijn hoogtepunt heen' en hoewel hij op het podium kan eindigen als hij naar Ferrari verhuist, zal hij volgens Michael Bleekemolen geen achtste wereldtitel behalen.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Drie seizoenen nadat hij de wereldtitel van 2021 had verloren aan Max Verstappen, besefte niemand - ook Hamilton niet - dat het dat jaar de laatste keer zou zijn dat de Brit een Grand Prix zou winnen, laat staan voor een kampioenschap zou strijden.

De vorm van Mercedes in het huidige tijdperk van de Formule 1 was zo slecht dat Hamilton zijn carrière bij de Zilverpijlen na dit seizoen beëindigt en in 2025 bij Ferrari zal gaan rijden.

Zijn laatste seizoen bij Mercedes is niet de zwanenzang die de coureur of het team wilde. Hamilton heeft zijn slechtste start van een Formule 1-seizoen ooit gehad met slechts tien punten in vier Grands Prix, terwijl het team slechts één punt voor staat op Aston Martin in de strijd om de vierde plaats.

"Het is allemaal zo slecht", vertelde coureur Michael Bleekemolen aan RacingNews365.com. "Hij is over zijn hoogtepunt heen. Het gaat ook niet goed met hem. Ik zie niet veel heil meer in hem."

Het zal er niet beter op worden als hij bij Ferrari gaat rijden, zegt Bleekemolen: "Misschien eindigt hij weer in de top twee of drie. Het zou zomaar kunnen. Het zal niet makkelijk zijn, maar het zou mooi zijn. Ik denk alleen dat het niet gaat gebeuren." Over de vraag of Hamilton nog steeds een achtste wereldtitel zou kunnen winnen, zei hij simpelweg: "Nee".

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS