Inboedel Prost Grand-Prix binnenkort geveild

[photo1]De inboedel van Prost Grand-Prix gaat in mei onder de hamer. Onlangs kocht de investeerder Phoenix Finance LTD. al enkele stukken van het team op, het grootste gedeelte van het team is echter nog niet verkocht.

Op 6 mei zullen alle Formule 1 bolides die Prost Grand-Prix in zijn verzameling had worden verkocht. De AP04 (2001) en de AP05 (2002) zijn inmiddels door Phoenix Finance LTD. gekocht.

Op 15 mei en 16 mei gaat dan het overige materiaal van Prost onder de hamer. Al het gereedschap en computermateriaal wordt per opbod verkocht. Tevens worden er diverse helmen en overall’s aangeboden.

De windtunnel en de fabriek van het oude Prost Grand-Prix staan ook nog te koop. De windtunnel die zich nabij het circuit van Magny-Cours bevind is zeer modern en zeer groot.

De fabriek staat op een industrieterrein bij Parijs, de fabriek werd in 1997 gebouwd en is een van de modernste in de Formule 1. De fabriek en windtunnel zijn sinds het faillisement verlaten.

Phoenix Finance LTD. heeft geen interesse in overige onderdelen van Prost Grand-Prix. Met de opbrengst wil de curator de overgebleven schulden van Prost verkleinen. Na de veiling is het echter definitief gedaan met Prost Grand-Prix

Loading