India in 2006?

Vandaag heeft een Indiaanse delegatie een gesprek gevoerd met Bernie Ecclestone. Op het circuit van Monza werd gesproken over de Grand-Prix van India die waarschijnlijk in 2006 voor het eerst zal plaats vinden. Ecclestone heeft toegezegd in oktober naar India te reizen, zeer waarschijnlijk zullen Ecclestone en India dan een contract ondertekenen.

“Ecclestone komt in oktober”, aldus de minister van sport van de provincie Andhra Pradesh, Chandrababu Naidu. “Ik ben er vrijwel zeker van dat we een Grand-Prix krijgen. Na China zijn we nu de grootste markt, in India kijken 100 miljoen mensen naar elke Grand-Prix. Formule 1 is de tweede sport na cricket.”

India wil een circuit bouwen nabij Hyderabad, dit is een van modernste steden van India. Een Grand-Prix zal volgens India ongeveer 100.000 banen opleveren. In India is nu nog maar een circuit, men zal een geheel nieuw circuit bouwen. De overheid en veel bedrijven ondersteunen het plan, er zal dus een zeer groot budget zijn om een circuit te bouwen.

Loading