ING nieuwe titelsponsor Renault F1

[photo1]ING heeft vanmorgen op haar hoofdkantoor in Amsterdam bevestigd dat het de nieuwe titelsponsor is geworden van het Renault F1 Team. De overeenkomst gaat volgend jaar in en loopt tot eind 2010, naar verluidt zou de bank jaarlijks ongeveer 50 miljoen Euro in de Franse Formule 1 renstal investeren. Het Formule 1 team van Renault zal volgend jaar officieel de naam “ING Renault F1 Team” dragen.

Via de Formule 1 wil ING haar naamsbekendheid wereldwijd vergroten. Naast Renault F1 sprak het bedrijf ook enige tijd met Spyker. Spyker bleek echter geen optie te zijn omdat het nog geen wereldwijde uitstraling heeft en ook minder bekendheid genereert dan Renault.

Flavio Briatore was ook aanwezig in Amsterdam en was uiteraard in zijn nopjes met ING.
“Ik ben blij dat ING ons team heeft uitgekozen om in de Formule 1 actief te worden. ING is een bedrijf dat perfect bij het imago van Renault past. Beide bedrijven zijn zeer innovatief en willen wereldwijd groeien door middel van innovatie.”

“We zijn blij dat de continuïteit van het Renault team is veilig gesteld. Onze huidige titelsponsor Mild Seven sponsorde ons sinds 1994, we gaan ons best doen om onze samenwerking met een wereldtitel af te sluiten.”

Mogelijk wordt vanaf volgend jaar de oranje leeuw van ING op de auto’s van Renault F1 afgebeeld. Of dit daadwerkelijk zal gebeuren zal in januari bekend worden als Renault haar nieuwe auto voor 2007 zal presenteren.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading