Internationale media halen uit naar Schumacher

Michael Schumacher werd daags na de race in Australië hard aangepakt door de internationale media. De Duitser werd tiende nadat hij al vroeg in de race de pits in moest.

Het Britse tabloid The Sun maakt zich na twee races al zorgen over de toekomst van de zevenvoudig wereldkampioen: “Dit is niet waar Mercedes hem 30 miljoen voor betaald heeft. […] Als het zo doorgaat, zal hij wellicht niet eens het eerste seizoen overleven van zijn driejarig contract.”

La Stampa in Italië ging nog een stapje verder: “De wagen is niet de beste, maar een van de coureurs – degene met zeven titels die 30 miljoen verdient – lijkt de instructies wel kwijt te zijn geraakt.

“Het bewijs? Hij werd ingehaald door de Virgin, en Badoer werd (in 2009) al voor minder gekruisigd.

“Zijn we er zeker van dat Michael Schumacher echt onder die rode helm zit?”

Schumacher zelf was een stuk minder ontevreden met zijn prestatie, en stelt vast de de vroege schade aan zijn voorvleugel verantwoordelijk was voor het resultaat.

“Dat incident besliste mijn race, natuurlijk. Maar ik had het toch naar mijn zin want onze snelheid vandaag was veelbelovend en in een deel van de race gingen we sneller dan de top groep.”

(JR)