Interne strijd bij Red Bull

Red Bull teambaas Christian Horner zal zijn handen vol hebben de komende weken om alle neuzen binnen zijn team voor de Grand-Prix van Canada weer in de juiste kant te hebben staan. De botsing tussen Mark Webber en Sebastian Vettel zorgde voor grote verdeeldheid in het topteam.

Christian Horner en Helmut Marko, de leidende figuren binnen het team, waren opvallend mild voor Sebastian Vettel. Beide mannen wezen naar Mark Webber die Vettel zou hebben moeten laten passeren.

“Vettel was duidelijk sneller dan Webber”, aldus Marko. “Kijk als Vettel die actie bij Webber niet had gemaakt dan was Hamilton hem voorbij gegaan. Webber had ruimte moeten laten.”

De internationale pres en opinie wijst juist naar Vettel die naar rechts zou hebben gestuurd terwijl Webber wel degelijk ruimte liet.

Opvallend is ook dat Vettel een veel hogere topsnelheid dan Webber.
“Webber reed op een benzine-sparend programma, hierdoor was zijn snelheid lager”, aldus Marko. “Maar ik denk dat het ook door de banden kwam, hierdoor kwam Vettel met meer snelheid het rechte stuk op.”

Volgens teambaas Christian Horner had de teamleiding de engineer van Webber laten weten dat hij Vettel voorbij moest laten. Deze engineer, Ciaran Pilbeam, gaf het bericht echter niet door aan Webber.

Dit voedt ook de speculatie dat binnen het team twee kampen zouden zijn, een Engels kamp van Webber, en een Duits kamp van Vettel en Helmut Marko.
“Absolute onzin”, aldus Christian Horner. “We behandelen beide coureurs op dezelfde manier. Het team werkt aan een doel en dat is binnen halen van het wereldkampioenschap dit jaar. .”

Volgens Marko zullen Vettel en Webber de komende dagen niet samen gaan lunchen. Tussen een gesprek en Vettel en Webber kwam het gisteren ook niet meer:
“Vettel is vrii snel na de race naar het vliegveld vertrokken”, aldus Marko.

Christian Horner weet wat hij moet doen, hij heeft nog de snelste auto en twee topcoureurs in handen maar hij zal moeten proberen vooral de rust in het team te moeten bewaren. Dit zal een hele opgaaf zijn voor twee coureurs die met elkaar om de titel strijden.

(pg)