Irvine en Jordan

[photo1]Volgens geruchten in de paddock van Monaco is Eddie Irvine met de steun van enkele Russische bedrijven bezig om de Formule 1 renstal van Jordan te kopen. De huidige eigenaar van Jordan, Alex Shnaider, zou na enkele maanden al uitgekeken zijn op zijn speeltje. Shnaider zou vooral geen trek hebben in de grote investeringen die nodig zijn om successen in de Formule 1 te behalen.

De 39-jarige Irvine werd tijdens de Grand-Prix van Spanje ook al in verband gebracht met een mogelijke overname van de Formule 1 renstal van Minardi. Irvine verliet de Formule 1 eind 2002 nadat zijn driejarige contract bij Jaguar afliep. De Ier verdienden miljoenen bij Ferrari en is sinds zijn afscheid niet meer in de Formule 1 paddock gesignaleerd.

In de Formule 1 wereld staat Irvine bekend als een snelle coureur, maar ook als een playboy met een grote mond die graag van een feestje houdt. Wat velen niet weten is dat Eddie Irvine een van de rijkste mannen van Engeland is. Het eigen vermogen van Irvine wordt geschat op ruim 300 miljoen Euro. De voormalige Formule 1 coureur verdienden miljoenen bij Ferrari en Jaguar maar heeft het grootste gedeelte van dit geld verdiend dankzij slimme investeringen in vooral vastgoed.

Volgens de geruchten wil Irvine overigens niet zelf investeren in een Formule 1 team, daarvoor heeft de Ier namelijk een consortium aan Russische bedrijven bereid voor gevonden. Het blijft natuurlijk een gerucht maar feit is wel dat Irvine sinds twee Grand-Prix opeens weer nadrukkelijk in de paddock aanwezig is.

Volgende maand is Eddie Irvine voor het eerst sinds zijn vertrek bij Ferrari weer in een Formule 1 bolide van Ferrari te vinden. De flamboyante Ier zal tijdens de Marlboro Masters op Zandvoort een demonstratie geven.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading