Irvine neemt een jaar rust

[photo1]Eddie Irvine is er niet in geslaagd om een stoeltje te vinden. De Noord-Ier zal tijdens de Grand-Prix van Australië niet op de startgrid staan.

Irvine werd eind vorig jaar ontslagen bij Jaguar, sinds die tijd zocht Irvine tevergeefs naar een stoeltje. Irvine onderhandelde met Jordan, de besprekingen liepen echter vast. Irvine deed Eddie Jordan een aanbod om gratis van zijn diensten gebruik te kunnen maken, Jordan weigerde echter. De positie van het team van Jordan is zo slecht dat het genoodzaakt is om voor een coureur te kiezen die de nodige miljoenen Euro’s met zich meebrengt.

“Dit is een trieste dag, ik heb besloten om dit seizoen niet in de Formule 1 te rijden” aldus Eddie Irvine. “Vanaf juli was ik in gesprek met het team van Eddie Jordan, maar door de slechte positie van dit team bleek er niet veel mogelijk. Natuurlijk het is jammer, maar ik sluit niet uit dat ik in de toekomst weer Formule 1 rijdt. Je weet het tenslotte maar nooit in de Formule 1.”

[photo2]Irvine reed voor Jordan, Ferrari, en Jaguar. In 1999 was Irvine in gevecht om de wereldtitel, Irvine moest de eer in de allerlaatste race aan Mika Häkkinen laten. Irvine koos er vervolgens voor om uit de schaduw van Michael Schumacher te komen door voor Jaguar te tekenen. Het avontuur met Jaguar werd een jammerlijke mislukking, eind vorig jaar zette Jaguar Irvine zonder pardon aan de kant.