Istanbul Park in handen van Ecclestone

[photo1]Heden ochtend stond iedereen raar op te kijken toen Bernie Ecclestone een onverwachts bezoek bracht aan het Turkse circuit van Istanboel, nu lijkt alles opgehelderd, Ecclestone heeft het circuit namelijk gekocht waarbij een bedrag is bemoeid van ongeveer 130 miljoen Euro.

Ecclestone heeft direct kenbaar gemaakt dat de Formule 1 tot aan het seizoen van 2021 op het Turkse circuit in actie zal komen. Dit alles maakte hij bekend gedurende een persconferentie tijdens de MotoGP, wat momenteel haar eerste dag in gaat met de vrije trainingen.

“Ik heb deze investering zelf gedaan”, zo werd Ecclestone gequote in de Italiaanse sportkrant Gazetta dello Sport. “Ik ben blij dat de mensen om me heen me steunen. Ik kan garanderen dat de Formule 1 tot 2021 in Istanboel zal racen.”

Het circuit, ontworpen door Hermann Tilke, kwam in 2005 op de kalender en wordt sindsdien geprezen door de coureurs en teams voor de uitdagende ligging, de vele hoeveelheden aan inhaalmogelijkheden en de nieuwste faciliteiten.

Richard van Rhijn
F1News.nl

Loading