Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media jubelen na 'magische' dag in Miami: "Verstappen is te verslaan!"

Max Verstappen is te kloppen op het circuit en dat nieuws is ook in Italië doorgekomen. Daar profiteerde Ferrari niet van, maar het was uitgerekend Lando Norris in de McLaren die zijn eerste overwinning in de Formule 1 pakte. De Italiaanse media spreken vol lof over de prestatie van Norris.

Verstappen Miami race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie had voorspeld dat Lando Norris de Grand Prix van Miami zou winnen, had waarschijnlijk flink wat geld kunnen verdienen. Naast Norris stonden Max Verstappen en Charles Leclerc op het podium. De Italiaanse media hebben veel complimenten over voor de prestatie van Norris.

"Wat een verrassing van Norris! McLaren maakt indruk, Verstappen is te verslaan en Ferrari vecht zich naar een podium", zo zegt Gazzetta dello Sport. "Feest voor het team dat onder leiding staat van een Italiaan (teambaas Andrea Stella, red.). Verstappen moest zich gewonnen geven na de safety car. Leclerc toonde zijn klasse en pakte alsnog een podiumplaats."

"Het was een magische dag in Miami. Er was toeval nodig om de kannibaal te verslaan, maar dat kwam er met de safety car. Alleen in de eerste bocht moest hij zijn vriend na de safety car achter zich houden en daarna was de overwinning binnen voor Norris. Hij had een goede pace en met verse banden was het mogelijk om Verstappen voor te blijven", zo vervolgt de krant.

"Het was echter op strategisch niveau een briljante overwinning van McLaren. Het team luisterde namelijk naar Norris toen hij aangaf dat zijn banden nog in orde waren en de aanval op Sainz in wilde zetten. Ferrari mag ook hoop houden, zeker in Imola tijdens de volgende race waar de tifosi de Scuderia zullen aanmoedigen", zo sluit de Gazzetta met een positieve noot over Ferrari af.

Paradijs

Ook Corriere dello Sport is heel positief over de eerste overwinning van Norris. "Max, kijk eens hoe Lando danst! De eerste voor Norris! De Brit maakte optimaal gebruik van de safety car. Nu weet Norris hoe hij het moet doen. Ferrari droomde ook, maar dat was van korte duur."

"Norris reed lang door tijdens zijn eerste stint en dat leverde hem uiteindelijk de overwinning op. Eindelijk rekende Norris met zijn negatieve record van podiumplaatsen zonder overwinning af. Met een perfecte race wist hij de rest van het veld te verslaan", zo besluit de krant.

Autosprint weet dat Norris en het team uit Woking in de wolken zijn. "Mclaren en Norris bevinden zich in het paradijs. Red Bull is verslagen. De safety car hielp mee, maar de McLarens waren vooral onwijs sterk in de race. De upgrades werkten perfect voor McLaren. Na de safety car was Norris niet meer te pakken."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Magistrale Verstappen evenaart twee unieke records in kwalificatie Imola