Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Japan 2024

Iwasa droomt gelijk groot na F1-debuut: "Kampioen blíjven is lastig"

Ayumu Iwasa maakte op de vrijdag in Japan zijn debuut in een officiële Formule 1-sessie voor RB. De Japanner is te spreken over de eerste training en wil heel graag de stap naar de koningsklasse van de autosport maken.

XPB 1269712 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het team van RB gaf Ayumu Iwasa de kans om in te stappen in de auto van Daniel Ricciardo tijdens de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Japan en mocht zo zijn debuut maken in een officiële sessie. Hij reed al wel eerder in een F1-auto, aan het einde van 2023 tijdens de young driver test voor het voormalige AlphaTauri.

De 22-jarige Japanner had er gelijk zin in en was al vroeg op de baan te vinden. In totaal reed hij 22 rondjes en zo kon hij waardevolle data verzamelen voor het team van RB. En dat was extra belangrijk, want tijdens de tweede oefensessie regende het en waren de teams maar weinig op de baan te vinden.

Iwasa reageert enthousiast op zijn eerste vrije training. "Dit was een hele goede sessie voor mij. Ik had meteen een goed gevoel met de auto en kon direct een goede snelheid opbouwen. Tijdens de sessie heb ik goed kunnen samenwerken met het team. We hebben goede data kunnen verzamelen voor de rest van het weekend en voor mij was het een leerzame ervaring", zo vertelt hij tegenover Viaplay.

En welke doelen heeft Iwasa dan voor de toekomst? "Ik zou heel graag een vaste plek in de Formule 1 willen afdwingen en ook wereldkampioen worden. Het is natuurlijk erg moeilijk om steeds opnieuw wereldkampioen te worden, dus ik wil nog een hoop dingen bereiken en blijf mezelf pushen."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"