Jacques Villeneuve eert vader

[photo1]Jacques Villeneuve heeft zijn vader geëerd door afgelopen zaterdag met een oude Ferrari van zijn verongelukte vader over het circuit van Goodwood te rijden. De vader van Jacques, Gilles Villeneuve, kwam in 1982 in een Ferrari op het Belgische circuit van Zolder om het leven.

Jacques Villeneuve reed met een helm die zijn vader ook had gedragen. In de Ferrari 312 T3 deed Jacques Villeneuve het zeker niet rustig aan, de Canadees gaf de bolide flink de sporen en kwam af en toe zelfs driftend de bochten door. Het publiek op het Festival of Speed vond het fantastisch en stond al snel op de banken.

“Het is geweldig en speciaal”, aldus de 32-jarige Jacques Villeneuve. “Dit is iets wat ik maar één keer mijn leven doe. Dit is een dankuwel en een vaarwel naar mijn vader. Je kunt merken dat de auto’s niet zo veilig zijn, ik denk daar niet aan als ik rijdt. Het voelt ook niet als een oude wagen, ik kan me goed voorstellen hoe mijn vader hier vroeger mee gereden heeft.”

Villeneuve liet overigens niet veel los over zijn toekomst. Er zijn diverse geruchten dat de wereldkampioen van 1997 binnenkort weer achter het stuur van een Formule 1 bolide zou kruipen. Volgens geruchten zou er zelfs al een test met Williams gepland staan, Villeneuve en zijn manager Pollock ontkennen echter.

Villeneuve reed zijn laatste Grand-Prix vorig jaar op het circuit van Indianapolis voor het van B.A.R. De Canadees zegt volgend jaar weer te willen gaan racen, maar daar is volgens hem nog niets over bekend.

Loading