Japanse GP in 2007 naar Fuij

De Grand Prix van Japan zal in 2007 worden verreden op het vernieuwde circuit van Fuji. Het circuit van Fuji en Bernie Ecclestone hebben een akkoord bereikt, maakte het team van Toyota vanmorgen bekend in een persbericht.

Het is niet voor het eerst dat Fuji een Grand Prix organiseert, in 1976 en 1977 deden ze dit ook al. Met de terugkeer in 2007, betekend het dat het precies dertig jaar geleden is dat er een race op Fuji verreden werd.

In 2005 zijn de renovaties aan de Fuji Speedway afgerond. Toen het circuit opnieuw geopend werd, kreeg Fuji Speedway de benodigde licentie om een Grand Prix Formule 1 te organiseren van de FIA.

“We, de FAO, zijn blij dat de Fuji Speedway, een nieuw circuit, de nieuwe organisator is van de Japanse Grand Prix. We hebben ook goede hoop dat het Formule 1 evenement daar de start is van een nieuw tijdperk in de Formule 1 geschiedenis,” aldus Ecclestone.

Wat er met het circuit van Suzuka gaat gebeuren is nog niet bekend. Het is niet waarschijnlijk dat beide races op de kalender zullen blijven staan, aangezien Bernie Ecclestone onlangs bekend maakte geen twee races in een land te willen hebben.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading