Jarama wil weer Formule 1

De Spaanse automobielbond heeft vandaag haar plannen bekend gemaakt, de bond wil de Formule 1 weer naar Madrid te halen. Van 1967 tot 1981 kwam de Formule 1 elf keer naar het Madrileense circuit van Jarama. Het oude circuit van Jarama bestaat nog altijd, het zal worden gesloopt. Vervolgens wil men een deel van het land verkopen, dit zou ongeveer 25 miljoen Euro opbrengen.

Van dit geld moet een geheel nieuw circuit met bijhorende faciliteiten worden gebouwd. Het huidige Jarama word overigens nog altijd gebruikt, het is zeer verouderd. Het is echter maar de vraag of 25 miljoen Euro voldoende is, Turkije, China en Bahrein investeren immers honderden miljoenen Euro’s in hun circuits.

De huidige Grand-Prix van Spanje vind plaats op het circuit van Barcelona. Dit circuit is uitermate modern en beschikt over alle faciliteiten. Daarnaast beschikt Spanje nog over andere circuits die geschikt zijn voor Formule 1 zoals Jerez en Valencia. Het zal dan ook een moeilijke opgave worden om de Formule 1 naar Jarama te halen.

Loading