Jarige Doornbos imponeert in vrije trainingen

[photo1]Robert Doornbos heeft zichzelf vandaag een mooi cadeau geschonken door op zijn 24e verjaardag de vrije trainingen voor de Grand Prix van Brazilië verrassend als 14e af te sluiten! De Rotterdammer klokte op het 4.309 kilometer lange Autodromo Carlos Pace in 40 ronden een snelste tijd van 1:23.922. Hiermee liet de Minardi-coureur naast zijn teamgenoot Christijan Albers onder andere ook de beide racecoureurs van BAR, Red Bull Racing en Jordan GP achter zich.

Nadat Doornbos het in de eerste vrije training rustig aan had gedaan en enkel 12 ronden had afgelegd om een basis set-up te vinden voor zijn PS05, reed de Minardi coureur in de middagsessie aanmerkelijk meer ronden (28). De tweede vrije training tussen 14:00 en 15:00 uur lokale tijd werd door Doornbos aangegrepen om onder andere een juiste bandenkeuze te maken. In de afsluitende minuten zette de Nederlander op de valreep ook nog een megascherpe tijd neer van 1:13.922, waarmee hij iedereen in de Braziliaanse paddock verbaasde.

Robert Doornbos: “Dit is zeker een mooi verjaardagscadeau! Complimenten aan het team: samen hebben we vandaag denk ik een goede job gedaan met het oog op het verdere verloop van het weekend. Het is nu even afwachten wat het weer hier gaat doen morgen en zondag, maar ik ben vol vertrouwen voor de rest van het weekend. Hopelijk kunnen we de snelheid van vandaag vasthouden!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report

Loading