Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Jenson Button ziet een belangrijke verandering bij Lewis Hamilton voor zijn overstap naar Ferrari in 2025
F1 nieuws

Jenson Button ziet een belangrijke verandering bij Lewis Hamilton voor zijn overstap naar Ferrari in 2025

28
Jenson Button
Foto: Zach Catanzareti Photo

Jenson Button, wereldkampioen Formule 1 in 2009, heeft geuit dat Lewis Hamilton niet de moed zou hebben gehad om de uitdaging bij Ferrari aan te gaan tijdens hun tijd samen bij het McLaren F1-team. Deze uitspraak komt nadat Hamilton in februari de Formule 1-wereld op zijn kop zette door aan te kondigen dat hij zijn lange en succesvolle samenwerking met Mercedes aan het einde van 2024 zal beëindigen om zich bij Ferrari aan te sluiten met een meerjarig contract. Hamilton, die bijna 40 zal zijn wanneer hij bij Ferrari aankomt in 2025, zal naast Charles Leclerc racen, die algemeen wordt beschouwd als de snelste coureur over een enkele ronde in de moderne F1.

Button heeft Hamilton tijdens hun drie seizoenen samen bij McLaren, van 2010 tot 2012, overtroffen voordat Hamilton naar Mercedes ging als vervanger van Michael Schumacher aan het begin van 2013. Button gaf zijn mening tijdens een podcast van Sky F1 en bewonderde Hamilton’s moed om op dit late punt in zijn carrière bij Ferrari te komen en het op te nemen tegen een coureur van het kaliber van Leclerc.

De impact van Hamilton’s beslissing en de reacties uit de F1-gemeenschap

Button merkte op dat dit een geweldige tijd in de autosport is. Hij is van mening dat, hoewel we nooit 100% tevreden zijn, omdat we altijd meer actie, meer opwinding en meer controverses willen, het opwindend is om te zien dat coureurs van team wisselen. Het is bijzonder om te zien hoe Hamilton, die zoveel wereldkampioenschappen met Mercedes heeft gewonnen, de stap maakt naar Ferrari. Deze beweging was onverwacht en zal voor altijd onderwerp van gesprek zijn. Hamilton, die zoveel kansen heeft gekregen en zoveel kampioenschappen heeft gewonnen, toonde volgens Button ongelooflijke zelfvertrouwen door deze stap te zetten.

Hij is een van de beste coureurs die Button ooit een raceauto heeft zien besturen. Button gelooft dat Hamilton, die in zijn tijd bij McLaren niet deze zelfverzekerdheid had, nu wel de zelfverzekerdheid en de afronding heeft om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dit is volgens hem ook nodig voor coureurs. Je blijft niet zo lang in de sport als Fernando Alonso zonder nieuwe uitdagingen. En Lewis had deze nieuwe uitdaging nodig, die hij nu heeft gevonden.

Gerelateerd nieuws

Inspiratie halen uit McLaren’s overwinning: een les voor Mercedes

Lando Norris behaalde zondag zijn eerste F1-overwinning voor McLaren, wat de eerste...

Was het optimisme van Lewis Hamilton in de Miami Grand Prix gerechtvaardigd?

De uitdagingen en het kleine succes van Mercedes Lewis Hamilton leverde een...

Helmut Marko voorspelt verrassende toekomst voor Adrian Newey in de Formule 1

De onzekere toekomst van een ontwerpicoon Adrian Newey, een legendarische naam in...

Alonso: FIA ‘aan boord’ met nieuwe richtlijnen voor F1-rijgedrag op komst

De aanleiding voor verandering Fernando Alonso, de coureur van Aston Martin, heeft...

Een onvergetelijke overwinning: wat we hebben geleerd van de F1 Grand Prix van Miami 2024

Lando Norris pakt zijn eerste F1-overwinning Voorafgaand aan de derde editie van...

Perez ontwijkt ramp met Verstappen in optimistische start van de Miami GP

Spannende momenten tijdens de start De Grand Prix van Miami begon met...

Toto Wolff sluit ontmoeting met Max Verstappen niet uit voor mogelijke overstap naar Mercedes

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, heeft de mogelijkheid van een ontmoeting...