Jerez dag 1: Renault R27 op de baan

[photo1]Vandaag zijn de 1e officiele testsessies van 2007 gehouden op het spaanse Jerez. Slechts 2 teams kwamen in actie. Renault kwam met de nieuwe R27 bolide in actie. De wagen werd bestuurd door Giancarlo Fisichella. Verder kwam ook Williams in actie met de wagen van 2006 en een nieuwe interim livery.

Fisichella reed vandaag 33 ronden en gaf het team informatie over hoe de wagen zich gedroeg. De dag verliep vrij positief op een paar puntjes na. Fisico verloor de wagen in de chicane en schoot zo rechtdoor en tijdens de laatste run kampte de R27 met kleine motorproblemen. Morgen test Fisichella verder en zal ook teamgenoot Kovalainen een R27 chasis tot zijn beschikking krijgen.

Voor Williams kwam Nakajima in actie. Hij reed 86 rondjes en was slechts ruim een halve seconde trager dan Fisichella. Williams reed vandaag inderdaad met een interim livery. Maar het is niet de livery waar F1News.nl gisteren al over berichte. Dit maken de geruchten sterker dat het alvast een voorproefje is voor de officiele livery die op 2 Februari gepresenteerd gaat worden.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading