Jordan EJ14 bijna gereed

[photo1]De nieuwe bolide van het team van Eddie Jordan, de Jordan EJ14, is bijna gereed. Als alles volgens planning verloopt dan zal de EJ14 voor het einde van dit jaar op het circuit te vinden zijn.

De ontwerpen en een schaalmodel van de EJ14 zijn al voltooid, momenteel wordt op de fabriek gewerkt aan de productie van de nieuwe wagen. Volgens de PR afdeling van Jordan is de bolide een doorontwikkeling van de Jordan EJ13.

De Jordan EJ13 zal begin december voor het laatst in actie komen, het team zal dan in Spanje testen. Wie deze bolide gaat besturen is nog steeds niet bekend, het team van Jordan heeft nog geen coureurs vast gelegd.

Het wordt steeds waarschijnlijker dat Ralph Firman mag aanblijven, dit zou mogelijk zijn door de financiële steun van Benson&Hedges. De Britse sigarettenfabrikant is namelijk bereid de geldkraan verder open te draaien als de Ier volgend jaar opnieuw in de Jordan zit. Firman heeft weliswaar een contract voor volgend jaar maar hier zitten nog wel een aantal clausules in, echter Jordan zou op dit moment het geld niet kunnen missen.